Házasságom elején 56 kg voltam. Az évek során sajnos nagyon elhíztam, sok egészségügyi problémával küszködtem. Teljesen el voltam keseredve, hiszen nem tudtam tartósan lefogyni, pedig egyre kevesebbet ettem. Az orvosok csak annyit mondtak:”Fogyjon le !”, de semmilyen segítséget nem kaptam.

Többféle diétát kipróbáltam, de mindig visszahíztam, pedig ha hiszik-ha nem, nagyon keveset ettem.

Így lettem tavaly novemberre 42 évesen, 115 kg… és rettentően elkeseredett…

Étel allergiámból kifolyólag találkoztam Dr. Bártfai Liza MSc ,Ph.D.  dietetikussal, akinek segítségével megváltozott az életem!

6 hónap alatt már 22 kg-ot fogytam arányosan és szépen, eltérően az előző próbálkozásaimtól.

fogyás dietetikus szakemberrel

Olyan betegségekre derült fény, amit előtte éveken át senki nem vett észre, és valószínűleg elhízásomban is nagy szerepet játszottak. Igaz, 2-3 évvel ezelőtt már sikerült fogynom 17 kg-ot, de azt úgy, hogy nagyon keveset ettem. Mint utóbb kiderült, ez mégjobban lelassította az anyagcserémet… Ebből kifolyólag a ledobott kilók mind visszajöttek!

Mindenki azt mondta, hogy fogyjak, de senki nem mondta meg, hogy hogyan. Én a magam esze szerint az evésen változtattam és a sajtóban gyakran javasolt salátákat + csirkemellet ettem. A hasam puffadt és egyre rosszabbul néztem ki. Volt epeműtétem is, voltam gyomortükrözésen, de semmit nem találtak. Egy allergia vizsgálaton kiderült, hogy tejfehérje allergiám van. Így a tejtermékeket el kellett vonnom magamtól, de nem volt, aki elmondja, hogy mit-mivel lehetne helyettesíteni. Akkor kerestem dietetikust, és párom munkatársa ajánlotta a Bártfai Lizát.

Ő elküldött  megfelelő szakorvoshoz a szükséges  vizsgálatokra, akikkel együttműködve kialakította a személyre szabott életmód programomat, ami hozzásegített engem az eredményes testsúlycsökkentéshez.

Így  jutottam el MR vizsgálatra is, ami nagyon fontos  volt az egészségi állapotom helyes megítéléséhez.

Segített felismerni, hogy  mindannyian mások vagyunk és  a  mindenkori divat – diéta nem mindenkinek lesz egyformán hatásos, ennek megítélése szakember feladata.

Mindenki tud kutatni az interneten, olvasni a   napilapok tuti fogyási tippjeit de  sok félrevezető információ  és  ki tudja  ki írta cikk esetleg komoly problémákat okozhat! Mint nálam is, előfordulhat, hogy bizonyos  betegségek nem kerülnek felismerésre, kezelésre időben, és nem a neki megfelelő diétát követ a   fogyni vágyó.

Ezek közül “csak” a  legkisebb probléma, hogy  nem fogy  le semmitől.

Ez nem kampányprogram, életre  szóló változtatások, nem éhezés, mert a  jól összeállított étrend  mellett “a kevesebb több”.

Ezt bizonyítja, hogy eleinte nehezen tudtam megenni azt a mennyiséget, ami a személyre szabott étrendemben szerepelt. Ez megnyugtatott, hiszen mindenki azt mondta előtte, hogy, biztosan sokat eszem, azért vagyok kövér. Én tudtam, hogy ez nem így van… De már magamban is kételkedtem, hogy mi a sok és mi a kevés.

Könnyűnek találom az egyedi étrend betartását. Figyelembe veszi, hogy mit szeretek-mit nem, az első étrendemben még sütemény is szerepelt ! Soha nem vagyok éhes, mint egyéb szélsőséges diétáknál. Szerintem ezek az ételek gyorsabban készen vannak, mint a simák. Egyszerű az egész és változatos! Ahhoz képest, hogy nem vagyok egy konyhatündér, egészen jól megy az ételek elkészítése.

A megfelelő táplálkozástól hamarosan minden értékem jó lett!

Nagyon boldog vagyok!

Ezek után én azt mondom, hogy az életemért eszek!

Tovább folytatom, nincs megállás, szeretnék újra 56 kg lenni! Ha minden javul, helyrejövök, akkor lehet a normál étkezéssel tovább folytatni!

Én Dr. Bártfai Liza dietetikust ajánlom mindenkinek, aki fogyni szeretne és esetleg eddig nem ment, vagy nem úgy ment, ahogyan szerette volna! Én is már szinte feladtam, de mégis van remény és jó lenne, ha sok ember megtapasztalhatná azt a sikert, amit én. A doktornő szava számomra törvény! Kútba azért nem tudna ugratni, de elég sok mindent megtennék, amit mond! 😀

További sikereimről remélem később is beszámolhatok.

Forduljatok szakemberhez, mert semmihez sincsen késő! Mindenkinek sikeres fogyást kívánok!

Csonkáné Krősz Veronika