Elhízás: miért pont én?

Sokszor érezted már, hogy nem eszel semmit de mégsem tudsz lefogyni? Még a levegőtől is hízol és már félsz bármit megenni? Mások tök vékonyak pedig sokkal többet esznek, mint Te?

IGEN, EZ IGAZ! TÖBBET ESZNEK! És mégis vékonyak!

Talán hihetetlennek tűnik, de igenis Te is lehetsz olyan vékony! Viszont ezen a ponton hiába a sok mellébeszélés, az üres ígéretek, a gyors fogyást ígérő szuper receptek és diéta összeállítások, tudomásul kell venned, hogy innen márpedig kitartó munka kell a sikeres és tartós fogyáshoz, ez biztos! De az is biztos, hogy utána, ha elérted célod, te is újra bármit ehetsz!

Nagyon kevés az igaz írás a fogyást illetően és már senki nem tudja, hogy kinek lehet hinni. Mindenki próbálja a business részét kihasználni. Mit kellene etetni az emberekkel, akik le akarnak fogyni…

Számtalan dietetikai tanácsadó, fitness edző nyilatkozik a témában manapság, temérdek cikket írnak a túlzott zsír és cukorfogyasztásról, azonban nagyon kevesen járják körbe ténylegesen a témát, és nehéz olyan hiteles anyagokat találni, amikre tényleg alapozhatunk egy hatékony testsúlycsökkentést.
Kevesen szánnak arra időt sajnos – kb. a fogyókúrázók 5%-a -, hogy hiteles könyvekből vagy esetleg megbízható, a korral haladó, a fogyásban nagy tapasztalatot szerző dietetikussal konzultáljanak.
Ugyanakkor bizonyára feltűnt már, hogy miközben a média karcsú testet ígér, egyre több az elhízott ember. Vajon miért? Hiszen már ételt is lehet rendelni az interneten, amitől állítólag mindenki le tud fogyni, hiszen még a kalóriát is feltüntetik. De mire is elég ez a kalória feltüntetés? Valóban tudni fogod a feltüntetett kalória szám alapján, hogy a Te szervezetednek mire van szüksége?
Sajnos ez önmagában édes kevés…

Személyre szabott megoldások: Fogyókúra és alakformálás Neked

A “jó” üzletemberek régen rájöttek már arra, hogy az elhízott emberrel sok mindent el lehet hitetni, és meg lehet vele vetetni szinte bármit aranyárban. Sőt, akár olyan áron is, hogy a diéta betartása után még többet hízzon vissza. Ha pedig “szó éri a ház elejét” a leggyakoribb válasz, hogy biztosan nem tartotta be a diétát, nem használta megfelelően a csodaszereket, nem szedte elég gyakran a táplálékkiegészítőket vagy mégis bűnözgetett a diéta alatt. Ha pedig mégis elmegy mondjuk minden 100. áldozat a pereskedéssel való visszavágásig, inkább kártérítik gyorsan, “elhallgattatják” és bőven megéri még úgyis a maradék 99-en szerzett nyereséggel…
És egyébként is, hogyan tartanál be egy diétát egy egész életen át?  Ki bír élete végéig zabkorpán és cukorpótlón élni? Vagy éppen egy életen át rendelni kaját valahonnan? Megállás nélkül 90 napos diétákat tartani?
Ne aggódj, nem csak Neked hangzik nevetségesnek.
Utóbbi ráadásul egészségkárosító hatású is, hiszen a tápanyagok szélsőséges arányokban jelennek meg nap mint nap az étrendben, arról már nem is beszélve, hogy van “víznap”, amikor csak vizet ihatsz, amit pedig a legtöbben nem tudnak, hogy csak vizet inni egész nap rendesen odavág az anyagcsere lelassulásának, ez pedig a hízás egyik legfőbb oka!
Még egyszer tehát, mert itt a kulcsszó! Figyeltél? ANYAGCSERE LELASSULÁS.

Fogyó -“Kúra”: ez lenne a lényeg!

Manapság nagyon divatosak és az előállítóknak nagyon jövedelmezőek a szélsőséges diéták, a különböző étrend helyettesítő porok,  a szénhidrát csökkentett diéta vagy például a már említett 90 napos diéta, és még sorolhatnánk a számtalan, a sajtó által felkapott, reklámozott fogyókúrát.

 

A legtöbbnek a nevében is szerepel a “kúra”. A kúra egy
 Hosszabb kezelés, amely huzamosabb ideig tartó erősítő vagy más eljárás, gyógymód az egészség védelmére.*
Vagyis a kúra egy bizonyos időszakra szól és azt kőkeményen be kell tartani. Lehetséges, hogy szép eredményt érhetünk el… átmenetileg!
Ez a nem mindegy, hogy a fogyásunk egy életre szóló, megtartható súlyt jelent, vagy egy koplalásos kúra eredménye, ami a koplalás felhagyásával rövid időn belül visszajön.
De ha még csak az jönne vissza, ami lement! Sajnos általában ez sem igaz, hiszen a jojó effektus pont erről szól!Alakformálás, diéta, fogyókúra: tények, trükkök az elhízásról.
 Nem csak az jön vissza ami lement, hanem annál jóval több. Nézz körül az ismeretségi körödben, figyeld meg, hogy ki az aki ilyen fogyókúrákat csinált végig, akár többször is. Az bizony most nagy bajban van!  Mármint ha befejezte a fogyókúráját! Akkor most bizonyára visszahízta a leadott kilókat vagy annál még sokkal többet és teljesen tanácstalan. Az egyetlen hasznos tanács számára az lehet, hogy sürgősen keressen fel egy dietetikust!
Az elhízás kulcsa, ahogy fentebb is írtam, tulajdonképpen két szó: ANYAGCSERE LELASSULÁS. Ennyi.
Nem túl bonyolult, ugye? Nem túl eladható, ugye? Pedig ez az igazság, bárki bármit is mondjon.
Természetesen lehetnek olyan genetikai tényezők, esetleg betegségek egyéb okozók, amitől meghíznak emberek, de nem az az általános. Ezekkel majd később foglalkozunk, mert természetesen ezek egyéni kivizsgálást igényelnek! A lényeg, hogy BÁRKINEK felgyorsítható az anyagcseréje, ergo BÁRKI le tud fogyni! Csak könyörgöm, NE kezdjetek koplaló kúrába, mert azzal még jobban elrontjátok azt, ami jelenleg van!
Folytatás következik… ahol elmondjuk, hogyan gyorsítható fel az anyagcsere.