Gyógytornák

Mozgásszervi problémákkal, gerincbántalmakkal küzdesz?

Szeretnél egy lelkiismeretes szakemberrel együtt mozogni, aki felkészül a legjobb kezelési, mozgási módszerekkel, hogy direkt a Te problémádon segíthessen a leghatékonyabban?

Kampf Kati vagyok, a Fitnessreform Központi Mozgásstúdió gerinc és egyéni torna trénere.

Több, mint 10 éve tartó akut hátfájásom miatt sokféle megoldást kerestem. 10 évig úsztam, kipróbáltam rengeteg féle kezelést, majd elkezdtem a gerinctornát.

A gerinctornát három éven keresztül, profi gyógytornászoktól tanultam.

Mára már több éves tapasztalattal, több száz, különböző mozgásszervi problémákkal küzdő embernek segítek, segíthettem könnyebbé, kellemesebbé tenni mindennapjaikat.

Egyéni megoldásokat keresünk mindenkinek a problémájára, illetve egészségmegőrzés, probléma megelőzés céljából is sokan választanak minket, hogy elsajátítsák az egészséges mozgás élményét.

Mára már több képzett trénerrel, jó társaságban, kellemes, vidám és családias hangulatú egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat tartunk.

Kampf Kati
Kampf Kati
gerinctornász
Kovács Zsuzsa
Kovács Zsuzsa
gyógytornász

2007-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egyészség Tudományi Kar, Gyógytornász szakán. Specialitásom a manapság már gyermekkorban is egyre gyakrabban előforduló gerincproblémák kezelése. A Schrott terapeuta képzésen megszerzett ismereteim világossá tették számomra, hogy a gerincproblémák sikeres kezeléséhez elengedhetetlen a Modern scoliosis terápia ismerete, mely ma a leghatékonyabban képes kezelni a gerincferdülést illetve a scoliosisok speciális kezelését.

Szakmai pályafutásom során a mozgásszervi problémák kezelésébe különböző kiegészítő technikák megismerésével is elmélytettem tudásomat, mint például: masszázs, manuális terápiák, elektroterápia, életmódbeli tanácsadás, helyes táplálkozás, edzéstervezés, mozgás vizsgálat.

BOSU instruktorként egy olyan eszközzel dolgozom, ami instabil és nagyon sokoldalú felhasználást tesz lehetővé nemtől és kortól függetlenül. Ez az eszköz hatékonyan segít a gerincproblémákkal küzdőknek, és a formálódni vágyóknak is egyaránt. Legfontosabb tapasztalatomat a Schrott terápiával összevontan szereztem, amikor szinte észrevétlenül, de nagyon látványos változást értünk el egy scoliosisos háton.

Tovább mélyítettem tudásomat, hogy a prevencióban is tudjak segítséget nyújtani, így Dinamikus Jóga óráimon célunk a gerinc problémák megelőzése erre fejlesztett speciális gyakorlatok segítségével, vagy a már kialakult problémák enyhítése, megoldása.

Javasolt minden gerinc vagy tartás problémákkal küzdőknek néhány dinamikus jóga gyakorlat elvégzése, aminek köszönhetően lazulnak a feszes izmok, és erősödnek a gyengék. Ezzel helyre áll az izomegyensúly és vele együtt a panaszok is megszűnnek, javulnak.

Vendégeimet szeretettel várom igényes, könnyen megközelíthető környezetben Budaörsön a FitnessReformban, ahol segíteni tudok egyéni gyógytorna keretében, illetve lehetőség van változatos kiscsoportos tornaóráimon részt venni.

 

 

 

Kovács Zsuzsa vagyok, a FitnessReform Központi Mozgásstúdió fájdalomcsillapító, reumatikus és ortopédiai torna trénere.

1978-ban végeztem a  Semmelweis Egyetemen. Gyógytornászként, számos kórházban, klinikán, reumatológiai és ortopédiai osztályon szereztem mára több, mint 40 éves szakmai tapasztalatot.

Munkám során több száz, különböző mozgásszervi problémákkal küzdő embernek segíthettem már könnyebbé, kellemesebbé tenni mindennapjait.

Itt a FitnessReformnál preventív mozgásterápiával, tartásjavító kezelésekkel illetve különböző műtétek utáni rehabilitációval foglalkozom.

Emellett a reumatikus és ortopédiai problémák megoldásában, idős korral járó idegrendszeri leépülés okozta mozgásszervi problémák kezelésében, a folyamat lassításában, értelmileg akadályozott iskolás korú gyermekek mozgás általi fejlesztésében tudok komplex, személyre szabott segítséget nyújtani!

Budaörs központjában igényes, könnyen megközelíthető és parkolható környezetben, kiváló eszközökkel felszerelt stúdióban, Redcord függesztőrácsterápiás berendezéssel, speciális nyirokmasszázs géppel, Ceragem 3D gerincmasszázs ággyal is támogatva kezeléseimet, szeretettel várok mindenkit egyéni és csoportos foglalkozásaimra!

Juhász Orsi
Juhász Orsi
gyógytornász
Gyirkis Ági
Gyirkis Ági
gyógypedagógus
Ügyesítő tornák gyerekeknek
Gyirkis Ági vagyok, a FitnessReform Központi Mozgásstudió baba és gyermek ügyesítő torna trénere. 
Általános ápolóként gyakorlatot a Heim Pál kórház Módszertani bölcsődéjében szereztem, ahol megtapasztaltam, hogy a napi játék, étkezés, öltözködés mind-mind lehetőség, amely helyzetet teremthet a kisgyermekek mozgásának, kézügyességének, megismerő funkcióinak gazdagítására, önbizalmuk növelésére.
Tanulmányaim során a kognitív és az érzékszervi területen eltérő fejlődésű gyermekek felé orientálódtam, oligofrén-szurdo szakos tanárként, majd munkahelyeimen ezen belül is a 0-3 év közötti gyermekek fejlődésével foglalkoztam.

Az ügyesítő tornáimat elsősorban azoknak a gyermekeknek ajánlom, akiknek mozgásai összerendezésében, térérzékelésében, esetleg magatartásában vagy koncentrációs képességében rendezetlenség, elmaradás tapasztalható, illetve aki nem akar vagy épp nem tud rajzolni, gyöngyöt fűzni, cipőfűzőjét befűzni, csomót, masnit kötni, cipzárt bekapcsolni, általában finom kézmozgásokat végezni.

Az egyéni és csoportos ügyesítő torna foglalkozásokon segítünk feloldani a kialakult gátlásokat, blokkokat azáltal, hogy a mozgásfejlődés során beidegződő mozgásmintákat megváltoztatjuk, tudatosan tervezett mozgásfejlesztő gyakorlatokkal segítjük.

A foglalkozásokon fejlődik a gyermek tájékozódási és kombinációs képessége, ritmusérzéke, kreativitása, fantáziája, a szem-kéz koordinációja, ezáltal kialakul a helyes ceruzatartás és a gördülékeny vonalvezetés.

Az óráinkon megfelelő légzéstechnikával az izmok erősítését és nyújtását is elvégezzük. Ezek mellett az elérhető legmodernebb és legújabb eszközöket használjuk, úgy mint:

Milyen gyógytornákon lehet részt venni? Melyik való nekem?

Kiscsoportos gerinctorna  profi szakemberrel, egyéni odafigyeléssel, megelőző céllal, mélyizom erősítő, kímélő, gyógyító jellegű. Az elérhető legmodernebb eszközökkel, jó hangulatban, intelligens környezetben, várunk szeretettel!
Ó R A R E N D:
Hétfőnként Gerinc Gyógytorna Csütörtökönként Gerinc Gyógytorna Pénteken Dinamikus Jóga
18:00 - 19:00 18:00 - 19:00 17:00 - 18:00
BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES A LÉTSZÁM MIATT! info@fitnessreform.hu vagy 06209750195
Árak

Első alkalom: 1500 Ft / óra
További alkalmak:
1 alkalom: 2000 Ft / fő/ óra
4 alkalmas bérlet: 1700 Ft / fő / óra
8 alkalmas bérlet: 1500 Ft / fő / óra

Egyéni gyógytorna óráinkon olyan gyakorlatokkal készülünk, mely a vendégeink problémáján segít, kívánságukat maximálisan figyelembe véve. Lelkiismeretesen utánanézünk, hogy melyek azok a mozgások, amivel el tudjuk érni  a kívánt eredményt:
  • mozgásfunkció visszaállítása

  • fájdalom megelőzése, csillapítása

Ezt a személyre szabott tornát, rehabilitációs, gyógyító célra javasoljuk, fájdalom megelőzésére, csökkentésére, eredeti funkció visszaállítására. Amennyiben szükséges, javasoljuk kiegészítő terápiaként

a RedCordot, az Evminov padot vagy a Ceragem 3D-t.

Minden korosztályt szeretettel várunk!
Árak

1 alkalom: 5000 Ft / óra

A Redcord a rehabilitáció, az aktív élet és az élsport vezető funkcionális eszköze.

A Redcord egy közös szál az egészséges, aktív élet és a versenysport között.

A Redcord saját, speciális módszere a Neurac, mely neuromuszkuláris újraaktiválást jelent (NEURomuscular reACtivation).

Különböző formái hozzájárulnak a fitt élethez, javítják a fizikai funkciókat és a sportteljesítményt is. A Redcord a mozgásszervi bántalmak, fájdalmak és a neuromuszkuláris diszfunkciók kezelésének hatékony eszköze. Célja segíteni mindenkinek mozgásfunkcióinak javításában, hogy (újra) részt vehessen az aktív életben.

A gondosan megtervezett gyakorlatok rész és teljes testsúlyterheléssel a mély törzsizmokat mindig aktívan tartva a funkcionális mozgásokra koncentrálnak.

Az egyedülálló szerkezet tudományos háttérrel rendelkezik, szabadalmaztatott technika és koncepció, képzett szakemberek biztosítják az eredményt.

A Redcord áthidalja az űrt a teljesítmény orientált tréning és a sérülések utáni rehabilitáció között, hiszen minden fittségi, erősségi szintnek megfelelően eredményesen adaptálható a módszer életkortól függetlenül.

A Redcord több mint egy függesztéses terápiás eszköz. Minden részletre kiterjedő orvosi és gyakorlati tudomány az alapja az egyedülálló aktív tréning módszernek.

 

Árak

1 alkalom (60perc) 7000 Ft
1 alkalom (30 perc) 4000 Ft

Kinesio Tape fájdalomcsillapító ragasztás

A Kinesio Tape, vagyis kineziológiai szalag egy japán kiropraktőr és orvos által a  ’70-es években kifejlesztett, hosszirányban rugalmas, kémiai anyagoktól mentes ragasztószalag.

Mire is jó a Kinesio Tape?

Elsősorban mozgásszervi fájdalomcsillapításra. A Kinesio Tape ragasztásos fájdalomcsillapítás bármilyen mozgásszervi fájdalom esetén hatékony eszköze annak, hogy a fájdalom rövid időn belül lecsökkenjen.

Alkalmazási területek, milyen problémák esetén ajánljuk:

  • krónikus fájdalom, izom- és ízületi rendellenességek mérséklésére
  • izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések és ízületi folyadékgyülemek oldására
  • ízületigyulladás, rándulás, íngyulladás esetén
  • nyirokkeringés stimulálása, mozgásszervi rehabilitáció
  • fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítése
  • egyéb mozgásszervi panasz esetén
  • menstruációs panaszok enyhítésére
Árak

3000 Ft / testtájanként

Szeretettel várlak edzéseimen!

Az alábbi gombra kattintva kérj időpontot, jelentkezz be óráimra!